Vil satse på universitetslektorene
LUKK

Tariff 2013:

Vil satse på universitetslektorene

Av Aksel Kjær Vidnes

Publisert 4. april 2013 kl. 10:05

Når lønnsforhandlingene i staten begynner, kan det bli med universitets- og høyskolelektorene høyest på prioriteringslisten.

Fakta
<

 

– Lønnsramme 25 har blitt hengende etter. Det er et gnagsår hvor vi kan starte en forbedringsjobb nå, sier Unio-leder Anders Folkestad.

Ligger etter skoleverket

I forkant av at partene i staten setter seg til forhandlingsbordet varsler han at ansatte innen lønnsramme 25 kan bli prioritert. Lønnsrammen favner amanuenser, universitets- og høyskolelektorer, forsker 1108, statsmeteorologer og universitetsbibliotekarer. I Forskerforbundet, som er tilknyttet Unio, har lektorgruppen i universitets- og høyskolesektoren lenge vært et irritasjonsmoment, fordi gruppen har ligget 50 000 til 70 000 under lektorer i skoleverket.

– De er dårligere lønnet enn andre i staten og dårligere lønnet enn lektorer i skoleverket, sier Folkestad.

– Hvor høyt vil Unio prioritere denne gruppen i årets forhandlinger?

– Det kommer an på hvordan forbundene vil prioritere, det gjelder spesielt Forskerforbundet og Utdanningsforbundet som har mange i denne lønnsrammen. Jeg kan ikke si hvordan kravene blir utformet – det ligger litt frem i tid, men ut ifra at dette også var fremhevet i streiken i fjor, regner jeg med at de bringer det inn i kravene.

– Høyt oppe

Etter hva Forskerforum kjenner til vil Forskerforbundet prioritere lønnsramme 25 høyt i sitt innspill til hovedorganisasjonen Unio. Videre vil avgjørelsen om kravet bli tatt i forhandlingsutvalget i Unio stat.

– Kravene må vurderes i forhandlingsutvalget i Unio stat. Der er også Forskerforbundet representert. Men jeg regner med at dette vil stå høyt oppe i det som Unio legger på bordet, sier Folkestad.