Forsker innen arbeid og velferd
LUKK

Forsker innen arbeid og velferd

Søknadsfrist: 12. september
Arbeidstid: heltid
Kontrakt: fast
Arbeidssted: Frogner, Oslo

Om arbeidsgiveren

Institutt for samfunnsforskning er en uavhengig forskningsstiftelse med flere ledende forskningsmiljøer. Våre forskere jobber blant annet med temaene arbeid, velferd, likestilling, migrasjon, sivilsamfunn, medier og offentlighet, valg og demokrati. Instituttet har i overkant av 50 forskere.

Annonse

Vår forskning er faglig uavhengig, nyskapende, samfunnsrelevant og holder et høyt akademisk nivå. Det er et mål for instituttet å fremme kunnskap og forståelse for områder som er viktig i samfunnsutviklingen både nasjonalt og internasjonalt.

Instituttet ble stiftet i 1950 og gir ut tidsskriftene Tidsskrift for samfunnsforskning og Søkelys på arbeidslivet.

Om stillingen

Institutt for samfunnsforskning (ISF) er et ledende samfunnsvitenskapelig forskningsmiljø på områdene samfunnsliv, politikk og arbeidsliv. Vi søker nå kvantitative arbeidslivsforskere som kan bidra til å utvikle ny kunnskap innen forskningsområdene arbeid og velferd.

Vi lyser ut 1-3 faste stillinger i forskningsgruppen Arbeid og velferd (ARV). Gruppen har lang erfaring med kvantitativ arbeidslivsforskning. Sentrale forskningstema er hvordan teknologi og omstilling påvirker sysselsetting, lønn og produktivitet; hvordan endrede tilknytningsformer og det kollektive arbeidslivet påvirker arbeidstakernes velferd; hvordan offentlig politikk påvirker arbeidstakeres utdanning og kompetanse, sysselsetting og karriereutvikling og hva helse betyr for utdanning, sysselsetting og lønn. ARV leder og er involvert i en rekke forskningsprosjekter, finansiert av blant andre Forskningsrådet, departementer og direktorater.

Vi søker etter dyktige forskere som kan bidra til utvikling av ny og samfunnsrelevant kunnskap, behersker tilrettelegging og analyser av administrative registerdata og har god formidlingsevne. ISF er et tverrfaglig forskningsinstitutt som legger til rette for faglige fellesskap og prosjekter på tvers av disipliner og forskningsgrupper. Den/de som tilsettes vil ha gode muligheter til å utvikle arbeids- og velferdsforskningen på ISF og til å lede forskningsprosjekter.

Kvalifikasjonskrav

  • Doktorgrad innenfor relevant fagområde, fortrinnsvis samfunnsøkonomi. Kandidater med doktorgrad i sosiologi eller statsvitenskap og dokumentert solid kvantitativ kompetanse vil også bli vurdert.
  • Høy kompetanse i kvantitative metoder. Erfaring med metoder for å avdekke kausale sammenhenger teller positivt.
  • Erfaring med å tilrettelegge og analysere registerdata.
  • Erfaring med vitenskapelig publisering.
  • Erfaring med prosjektledelse og prosjektakkvisisjon er en fordel.
  • God muntlig og skriftlig framstillingsevne på norsk/skandinavisk og engelsk.

Vi ønsker både erfarne og nyutdannede søkere. Kandidater som er i ferd med å levere eller nylig har levert sin doktorgradsavhandling kan også komme i betraktning. Tilsetting skjer i så fall med forbehold om at graden oppnås.

Vi tilbyr

  • Mulighet til å jobbe i et ledende miljø innen kvantitativ arbeidslivsforskning.
  • Spennende og utfordrende arbeidsoppgaver med gode muligheter for faglig utvikling.
  • Et hyggelig og sosialt arbeidsmiljø med gode og veletablerte velferdstilbud.
  • Kontorer i historisk og prisbelønnet bygg, sentralt plassert rett ved Vigelandsparken.
  • Medlemskap i Statens pensjonskasse
  • Lønnsplassering etter forskerkompetanse i henhold til gjeldende lønnssystem. Tiltredelse etter avtale.

Søknad med CV, kopier av relevante vitnemål og attester, samt liste over vitenskapelige arbeider sendes elektronisk via denne siden.

Kontaktpersoner

Hvis du har spørsmål om stillingen, kan du ta kontakt med:

Forskningsleder: Kjersti Misje Østbakken, k.m.ostbakken@samfunnsforskning.no, 99162556

Direktør: Kyrre Lekve, kyrre.lekve@samfunnsforskning.no

Søk på stillingen her