Rektor ved Columbia University går av
LUKK

Rektor ved Columbia University går av

Av NTB

Publisert 15. august 2024 kl. 09:34

Minouche Shafik går av med som rektor for prestisjetunge Columbia University, der det tidligere i år var omfattende protester til støtte for palestinerne.

I en melding til ansatte og studenter ved universitetet i New York, vedgår Shafik at de omfattende protestene har vært en faktor når hun bestemte seg for å trekke seg med umiddelbar virkning, skriver universitetsavisen Columbia Daily Spectator.

– Denne perioden har vært en betydelig belastning for min familie, slike den også har vært for mange andre. I løpet av sommeren har jeg kunnet reflektere og har besluttet at min avgang vil gjøre Columbia best mulig i stand til å møte utfordringene som kommer, sier Shafik.

Annonse

Avgangen kommer et drøyt år etter at hun fikk jobben og kort tid før starten på det nye studieåret. Den markerer slutten på et år med mye uro, inkludert protester og anklager om manglende beskyttelse av jødiske studenter som opplevde antisemittisme.

I brevet skriver hun at hun vil reise tilbake til Storbritannia og lede utenriksdepartementets gjennomgang av hvordan de griper an og hvordan de kan forbedre internasjonal utviklingshjelp.

– Jeg setter veldig pris på at jeg igjen får mulighet til å jobbe for å bekjempe global fattigdom og fremme bærekraftig utvikling, noe som har vært en interesse gjennom hele livet. Det gir meg også mulighet til å ta plass i Overhuset igjen og jobbe med viktige saker som fremmes av regjeringen, fortsetter Shafik.

Britisk-amerikanske Shafik, som ble født i Egypt, var Columbias første kvinnelige rektor. Hun har tidligere vært rektor ved London School of Economics og britisk visesentralbanksjef. Hun har hatt plass i Overhuset siden hun ble adlet som baronesse Shafik i 2020.

Les mer om studentprotestene i USA:

USA