Guro Lind vil bli ny Unio-leder
LUKK

Guro Lind vil bli ny Unio-leder

Av Lina Christensen

Publisert 10. oktober 2024 kl. 11:03

Dermed kjemper hun om ledervervet med tidligere leder for Utdanningsforbundet, Steffen Handal.

Dagens Unio-leder Ragnhild Lied går av på forbundskongressen i desember og dermed står hovedorganisasjonen overfor et spennende ledervalg.

Lind har ledet Forskerforbundet siden 2019, et verv hun har kombinert med jobben som kreftforsker ved Oslo universitetssykehus. Som forhandlingsleder for Unio stat var Lind streikeleder for 36 000 streikende medlemmer i vår, der striden stod om én eller flere tariffavtaler i staten. Streiken endte med tvungen lønnsnemnd og skal behandles i Rikslønnsnemnda i november.

Ifølge Altinget stiller Lind som leder uavhengig av hva valgkomiteen kommer fram til.

– Jeg vil bli leder i Unio fordi jeg er opptatt av å samle den kraften som ligger i alle Unio-forbundene til en mer samlende hovedorganisasjon og til en mer slagkraftig hovedorganisasjon. Jeg tenker at Unio har et større potensial enn det vi klarer å hente ut i dag, og jeg er opptatt av at de ulike forbundene skal spille hverandre gode, sier Lind til nettavisen.

Tidligere leder for Utdanningsforbundet Steffen Handal har også sagt seg villig til å ta på seg ledervervet.

Unio er Norges nest største hovedorganisasjonen og representerer over 400 000 arbeidstakere med høyere utdanning. Sykepleierforbundet og Utdanningsforbundet utgjør de to største forbundene, med Forskerforbundet som nummer tre. Unio ble opprettet i 2001 og de to tidligere lederne har begge hatt bakgrunn som lærere – noe også Handal har.

Lind sitter som leder for Forskerforbundet ut året.

Oppdatert 11.10: Lind ble valgt som leder i Forskerforbundet i 2019, ikke 2016.