Publisert 3. september 2020 kl. 00:05
Koronakrisen gjør at det går mot et magert lønnsoppgjør i staten. For da lønnsforhandlingene startet på tirsdag, var budskapet fra staten at det ikke er noen penger å forhandle om i år. Pengene er brukt opp.
Hos rektor Curt Rice ved Oslomet er det derimot andre toner. Han mener at alle Oslomets ansatte i år bør få et lønnstillegg, skriver Khrono. Han vil belønne dem for den ekstraordinære innsatsen de har lagt ned under koronakrisen.
– Alle ansatte har gjort en utrolig innsats, og det er vanskelig å skille dem. Dette er et forsøk på å anerkjenne, sier han til avisen.
I et brev til det sentrale informasjons- og drøftingsutvalget (IDF) skriver Rice at «både under krisetilstanden i vår, under forsommeren og også fra studiestart har de ansatte stilt opp og gjort at vi har taklet og takler den vanskelige situasjonen på en veldig bra måte. Omleggingen til digital undervisning, hjemmekontor, forskyving av arbeidstid og en generell vilje til innsats har vært og er avgjørende for hvor bra OsloMet har håndtert Korona situasjonen».
I det sentrale IDF sitter fire av universitetets fagforeninger.
– Mitt ønske er å gjøre det jeg kan for å belønne den ekstraordinære innsatsen, sier Rice.
Rice skriver også at vil diskutere om årets lønnsoppgjør kan resultere i et generelt tillegg til alle.
Til Khrono understreker Rice at han ønsker å følge de vanlige spillereglene, og først drøfte saken med fagforeningene. Derfor vil han ikke si noe om hvor stort eller i hvilken form et lønnstillegg bør komme.
– Vi må prioritere. Dersom fagforeningene er med på å anerkjenne forslaget, kan vi diskutere hvor vi skal hente penger på. I et budsjett på 2,5 milliard er det mulig å bruke noe, sier Rice til Khrono.
Erik Dahlgren, hovedtillitsvalgt i Forskerforbundet, ønsker initiativet velkommen.
Han sier at man vet at potten ikke er stor i år, og at spørsmålet er om man skal bruke mye tid – og også da ressurser – på å forhandle om lite.
– Men vi må diskutere hvordan fordelingen skal bli. Jeg tror ikke vi kan drømme om så mye som et lønnstrinn til hver, men vi må diskutere om vi skal be om kroner eller et prosenttillegg, med et knekkpunkt, sier Dahlgren.
Les også: