Bergen får bygg
LUKK

Revidert nasjonalbudsjett 2013:

Bergen får bygg

Av Forskerforum

Publisert 7. mai 2013 kl. 10:15

Både Kunst- og designhøgskolen og Universitetet i Bergen får nye midler til bygg og opprusting.

bergen-f-r-bygg


Universitetet i Bergen får endelig midler til sin nye storstue. Illustrasjon: UiB

Fakta
<

 

– Det er en stor dag for Bergen, sier SV-leder Audun Lysbakken til NRK. På besøk i hjembyen avslører han en hyggelig lekkasje fra det reviderte nasjonalbudsjettet som legges frem i dag.

Kunst- og designhøgskolen og Universitetsmuseet i Bergen får startbevilgninger på til sammen 35 millioner kroner til igangsetting av byggeprosjekter og opprusting. Kunst- og designhøgskolen skal få nytt bygg og Universitetet i Bergen skal ruste opp Universitetsmuseet og endelig få bygget sin lenge etterlengtede aula i museet.

Lettet

Totalramme for begge prosjektene er over 1,3 milliarder kroner, hvorav høyskolens nybygg er beregnet til å koste ca. en milliard. Det har tatt mange år å få midlene på plass og både ved høyskolen og ved universitetet har tålmodigheten blitt satt på prøve.

– Jeg forstår godt at mange har vært utålmodige. Det har vært bygd mange statlige bygg i Bergen de siste årene. Nå er pengene der, og det skjer heldigvis i tide for å unngå nye komplikasjoner, sier Lysbakken til NRK.

Rektor ved høyskolen, Paula Crabtree, er lettet over bevilgningen som sørger for at høyskolen kan samle virksomheten. I dag er studentene fordel på seks ulike bygg i Bergen.

– Det er bra at den politiske velviljen endelig kommer. Dette vil bli et kulturbygg ikke bare for oss, men hele byen, sier Crabtree.

Ny storstue

I tillegg sikrer startbevilgningen at opprustingen av Universitetsmuseet blir igangsatt, med bygging av aula med 500 sitteplasser. Den første delen av opprustingen vil komme på 328 millioner kroner.

– Med ny aula får universitetet sin storstue, sier Lysbakken.

Rektor ved UiB, Sigmund Grønmo er henrykt over at pengene endelig kommer på plass.

– Vi er veldig glade for at pengene kommer nå, sier Grønmo til universitetsavisen På Høyden, og legger til at han regner med at resten av midlene kommer i fremtidige statsbudsjett.

– I budsjettet for 2014 regner vi med at vi vil få en større sum. Vi regner med at dette blir prioritert uansett regjering, sier Grønmo.