Vil flytte NTNU
LUKK

Vil flytte NTNU

Av Forskerforum

Publisert 11. januar 2013 kl. 08:50

Store deler av NTNUs campus kan bli flyttet. Avgjørelsen er nært forestående.

vil-flytte-ntnu


Dragvoll har potensial for storstilt utbygging.

Fakta
<

 

NTNU i Trondheim er i dag lokalisert på to steder – Gløshaugen og Dragvoll. Ifølge Universitetsavisa foregår det nå en aktiv prosess kommunalt og på regjeringshold for å avgjøre den videre skjebnen til NTNUs campuser.

Internasjonal kunnskapsby

Sist en sammenslåing ble vurdert valgte NTNUs styre en tocampus-modell, med utbygging på Dragvoll. Nå ønsker kommunepolitikere å flytte NTNUs drift fra Dragvoll, hvor samfunnsvitenskapene og humaniora er lokalisert i dag, til Gløshaugen, hvor de tekniske og matematiske fagene holder til. Formålet er blant annet å frigjøre plass til privat og kommunal utbygging på Dravoll. Totalt kan 215 dekar av NTNUs eiendom benyttes til å bygge en ny bydel.

Samlokaliseringsforslaget er også en del av en omfattende kommunal strategi om å gjøre Trondheim til internasjonalt anerkjent teknologi- og kunnskapsby innen 2020.

[wip4: photo=629781 width=512 align=middle]

Kan avgjøres i januar

Ifølge Universitetsavisa avhenger en samlokalisering av at regjeringen sier ja. NTNUs styrevedtak fra i fjor høst åpner for å samle campusene dersom det kommer utvetydige og forpliktende signaler fra eieren – Kunnskapsdepartementet. Det er forventninger om at en politisk avklaring vil komme allerede denne måneden.

­­­– Vi vet at det jobbes intenst på sentralt hold akkurat nå, sier prosjektdirektør Inge Fottland på NTNU.

Også Kunnskapsdepartementet bekrefter at en beslutning er nært forestående.

– Så fort som overhodet mulig, sier statssekretær Ragnhild Setsaas i KD.

– Vi håper på å ha klart et svar i løpet av måneden, men kan ikke garantere noe, sier hun til avisa.